Kwart ziekenhuizen heeft beveiliging in de basis niet op orde zegt de “The Internet Cleanup Foundation”

Een kwart van alle ziekenhuizen en GGD-afdelingen in Nederland heeft de beveiliging niet op orde. Websites en e-mailservers zijn niet goed beveiligd en zorginstellingen gebruiken verouderde technieken om bestanden te versturen en ontvangen. Ziekenhuizen en andere zorginstanties zijn hiervan op de hoogte gebracht.

Dat is de conclusie van uitvoerig onderzoek vanĀ The Internet Cleanup Foundation, een stichting die de beveiliging van ziekenhuizen en GGD-afdelingen controleert.

Lees meer bij de bron

Nieuwsbrief

Meld je aan!

Evenementen Kalender

 

Vacature Aanbod

Cursus Aanbod

Informatie

Confidat wil als Privacy Dienstverlener organisaties en privacy professionals in de zorg ondersteunen en verbinden door het beschikbaar maken van kennis en informatie. Samen weet je meer dan alleen. Confidat heeft haar website ingericht op het publiceren van artikelen door kennispartners en/of vakgenoten. Ook is er de mogelijkheid voor publicatie van vacatures, scholing en evenementen gericht op zorgsector

Wekelijks verschijnt de gratis nieuwsbrief met daarin relevante artikelen uit de diverse media of geschreven door vakgenoten of door een van onze kennispartners. Alle informatie op Confidat is gratis en staat vrijblijvend ter beschikking aan iedereen. In enkele gevallen kan je als voorwaarde voor gebruik van de informatie gevraagd worden je contactgegevens te delen met de auteur. Deze kan dan in contact met je komen. Dit ben je uiteraard niet verplicht.

Wil je als organisatie kennispartner van Confidat worden en regelmatig publiceren in een van onze rubrieken of als vakgenoot een artikel plaatsen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie door een bericht te sturen naar hallo@confidat.nl